Σπήλαιο Νταβέλη

Η παρακάτω αναφορά είναι ευγενική προσφορά του φίλου της σελίδας μας, Πέτρου Κ., ηλεκτρονικού μηχανικού, καθηγητή ΚΕΣ, και παραθέτει απόψεις οι οποίες προέρχονται απο προσωπική μελέτη.

davelis
Το Βουνό προυπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει, κάπου εκεί στα Βορειοανατολικά της Αττικής. Tην ιστορία του και την χρησιμότητα του, σαν πηγή δομικού υλικού (Πεντελικό μάρμαρο) λίγο πολύ την γνώριζα… Οι φήμες όμως για παράξενα συμβάντα στην περιοχή, έφτασαν στα αυτιά μου πριν 35 χρόνια. Έκτοτε και μέσα από τις λίγες μου επισκέψεις σ’αυτό προσπάθησα με τεχνικούς και επιστημονικούς τρόπους να επαληθεύσω όλα όσα είχα ακούσει. Θα μπορούσε να παραδεχτεί κανείς ότι οι περιοχές του Βουνού με τις σημαντικότερες φήμες είναι αυτές της Σπηλιάς του Νταβέλη (περίπου στο μέσον του) και περιοχή του Νοτιοανατολικού δρόμου που οδηγεί προς την Νέα Μάκρη. Παρ’όλες μου τις προσπάθειες για την επαλήθευση των παραξένων φαινομένων ή/και των προσδιορισμό αυξημένων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων ή μετρησίμων παραδόξων μεγεθών, συμπεριφορών συσκευών κλπ δεν κατάφερα τίποτα. Σε γενικές γραμμές και επιμόνως όλα ήταν φυσιολογικά. Ο καιρός πέρασε και το θέμα σιγά-σιγά ξεχάστηκε. Τελευταία όμως και ιδιαίτερα με το internet και την τηλεόραση, όπου «διάφοροι» στήνουν εκπομπές παραδοξολογίας προς όφελός των, το θέμα του Βουνού επανήλθε στην επικαιρότητα. Αλλά κάπου ομοίως στράβωσε άσχημα με τις απιθανότητες και τις παραδοξολογίες που άρχη σαν να κατατίθενται και να βγαίνουν προς τα έξω. Κάπου στενοχωρήθηκα, κάπου εκνευρίστηκα, καθ’όσον οι επιτήδειοι, εις βάρος των ενδιαφερομένων, τροφοδοτούσαν το κοινό με ασύστολα ψεύδη και τερατολογίες. (Καταστροφολογίες, συνωμοσιολογίες, αποδόσεις απίθανων ιδιοτήτων στην περιοχή, εμφανίσεις όντων κοκ). Έτσι λοιπόν αποφάσισα με κάποιους φίλους τον Μαίο του 2003, να ξανακάνουμε άλλη μία φορά τα πειράματα και τις μετρήσεις μας και να τις ανακοινώσουμε προς όφελος των ενδιαφερομένων. Έτσι ωστε αν κάποιος ενδιαφέρεται πραγματικά να ψάξει, να μπορεί να γνωρίζει ακριβώς για το τι πρέπει να ψάξει και όχι να παρασύρεται από φημολογήματα, που με απλά πειράματα απο δεικνύεται το αληθές ή όχι του θέματος. Τα πειράματα και οι μετρήσεις έγιναν και εντός και εκτός του χώρου της Σπηλιάς Νταβέλη. Συγκεκριμένα:

1.Μέτρηση αγωγιμότητας εδάφους.
Εκτός της σπηλιάς μετρήθηκε ρεύμα εδάφους 55μΑ, λόγω της ξηρότητας αυτού. Μέσα στην σπηλιά και λόγω του υγρού του εδάφους μετρήθηκε ρεύμα 1813μΑ (1μΑ=1/1000000Α). Επί μη «υπόπτου» εδάφους οι ανωτέρω μετρήσεις ελαχίστως διαφέρουν.

2.Συμπεριφορά στατικών φορτίων.
Απολύτως φυσιολογική.

3.Συμπεριφορά ανιχνευτού μετάλλων.
Απολύτως φυσιολογική, με ελαφρά απόκλιση βάθους ανίχνευσης, εντός της σπηλιάς, λόγω του υγρού εδάφους.

4.Έλεγχος συμπεριφοράς ανιχνευτού συχνοτήτων.
Τόσο εντός όσο και εκτός της σπηλιάς δεν προσδιορίστηκε καμμία παράξενη παρεμβολή που θα υποδηλούσε ύπαρξη «μυστηρίων» συχνοτήτων από «παράξενες» μηχανές θαμένες στο έδαφοςτης σπηλιάς (όπως έχει αναφερθεί)

5.Φασματομετρική ανάλυση συχνοτήτων από 48ΜΗz-2150Mhz.
Τα ίδια ως άνω ισχύουν και γι’αυτήν την μέτρηση. Μάλιστα εντός της σπηλιάς κάναμε λήψη ολων των ζωνών συχνοτήτων και μεθόδων διαμόρφωσης (Ραδιοφωνία και τηλεόραση). Το αποτέλεσμα αυτού του πειράματος καταρρίπτει την υπόθεση περί ύπαρξης ηλεκτρομαγνητικών ασπίδων και διαφόρων άλλων σχετικών που έχουν ειπωθεί.

6.Συμπεριφορά κινητών τηλεφώνων.
Τα κινητά τηλέφωνα λειτουργούν άψογα και εντός της σπηλιάς, ιδιαίτερα δε αυτά της νέας γενιάς. Ομοίως αυτό το απλό πείραμα καθώς και η ύπαρξη κεντρικού πυλώνα κινητής τηλεφωνίας, καταρρίπτουν διάφορες θεωρίες περί blocking, καταστροφής ηλεκτρονικών συσκευών κλπ.

7.Συμπεριφορά ραδιοφωνικού δέκτη ELF,LF,MF,SF.
Απολύτως φυσιολογική.

8.Συμπεριφορά απλής και ηλεκτρονικής πυξίδας.
Απόλυτα φυσιολογική. Μάλιστα εκτός της σπηλιάς έγινε προσδιορισμός αζιμουθίου και επιτυχής δορυφορική λήψη.

9.Μέτρηση ραδιενέργειας.
Απόλυτα φυσιολογικά επίπεδα που απαντώνται σε σημεία πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας (0.02-0.04 mR/h).

10.Συμπεριφορά υπερήχων.
Η συσκευή μας που μετρά αποστάσεις με την βοήθεια υπερήχων λειτούργησε άψογα τόσο εντός όσο και εκτός της σπηλιάς.

11.Λήψη φωτογραφιών με υπέρυθρο φιλμ.
Εδώ σταθήκαμε λίγο άτυχοι διότι η κάμερα εμφάνισε κάποια βλάβη στο διάφραγμα και στο μηχανισμό προώθησης του φίλμ. Παρ’ όλα αυτά όμως οι λίγες φωτογραφίες που εμφανίστηκαν αποδίδουν γοητευτικούς χρωματισμούς των πετρωμάτων της σπηλιάς που το γυμνό μάτι ή το απλό φιλμ δεν μπορούν να τους αντιληφθούν. Οι χρωματισμοί αυτοί αποδίδονται στις διάφορες προσμίξεις οξειδίων και αλάτων που βρίσκονται μέσα στους βράχους της σπηλιάς. Μάλιστα δε με την χρήση συμβατικού φωτογραφικού φλας, αποτυπώσαμε και το φαινόμενο των υδρατμίδων, οι οποίες φαίνονται σαν άυλες φιγούρες (Πολλοί που έχουν φωτογραφήσει παρόμοιες φιγούρες, τους αποδίδουν παραφυσική ερμηνεία)

12.Έλεγχος μαγνητικού πεδίου με μαγνητόμετρο (ιδιοκατασκευή).
Απόλυτα φυσιολογική συμπεριφορά γήινου μαγνητικού πεδίου.

Ορισμένα πειράματα-μετρήσεις αναγκαστήκαμε να τα επαναλάβουμε μια και ορισμένοι φίλοι, επέμεναν να επαναλάβουμε μερικά από αυτά. Στις 28 Ιουνίου, με μια παρέα, επισκεφτήκαμε τις παρακάτω περιοχές:

Σπηλιά Νταβέλη.
Στο συγκεκριμένο χώρο τραβήξαμε μια σειρά υπερύθρων φωτογραφιών, με τα ίδια αποτελέσματα σε γενικές γραμμές, με αυτά της προηγούμενης σειράς φωτογραφιών. Με απλή διάταξη Laser είδαμε με «γυμνό» μάτι το φαινόμενο των υδρατμίδων, για τις οποίες έχει γίνει «μεγάλη φασαρία». Περί του μέσου της σπηλιάς ελέγξαμε για μία ακόμη φορά τις συμπεριφορές απλής και ηλεκτρονικής πυξίδας. Δεν παρατηρήθηκε καμμία διαφορετική συμπεριφορά, πλην της αναμενόμενης. Μετρήσαμε την απόσταση του άκρου της «Παλάμης που κινται» από το άκρο της εισόδου της σπηλιάς, λαμβάνοντας σαν αναφορά αρχής μέτρησης, ένα τετραγωνίδιο που είναι σκαλισμένο εκεί και που παλαιά φιλοξενούσε το σχήμα ενός «Διπλού Πέλεκυ». Η απόσταση «τετραγωνιδίου-άκρου παλάμης» βρέθηκε ίση με 7.81m.

Δρόμος με αντίστροφη κίνηση οχήματος.
Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε την περιοχή όπου φημολογείται η ύπαρξη δρόμου με αντιβαρυτικό φαινόμενο. Προκειμένου να εκτελέσουμε το πείραμά μας, είχαμε εξοπλιστεί με μία ζυγαριά και μία απλή διάταξη «κλισιοσκόπησης». Αρχικά είχαμε πάρει τα βάρη των σωμάτων μας, ώστε στην συγκεκριμένη περιοχή με επαναζύγιση, να προσδιορίσουμε τυχούσες αποκλίσεις αυτών. Δυστυχώς δεν προσδιορίστηκε καμμία απόκλιση. Συνεπώς δεν μπορούμε να μιλάμε για αντιβαρυτική περιοχή. Ακολούθως μετρήσαμε την κλίση του δρόμου όπου για πολλοστή φορά επαληθεύτηκε ή θεωρία μου, μια και στο παρελθόν ο συγκεκριμένος έλεγχος είχε γίνει αρκετές φορές. Συγκεκριμένα ο δρόμος εμφανίζει μία ομαλή κοίλη επιφάνεια με κλίση από 1-1.5 μοίρες. Έτσι λοιπόν αναλόγως της θέσης του οχήματος και βοηθούντος και του καιρού,το σταματημένο όχημα, βάσει της σχέσης «βάρος-αντίδραση-συνισταμένη Fκ», μπορεί να αρχίσει να κινήται προς το μέρος της ανωφέρειας. Εκεί που αυξάνεται η κλίση. Κινούμενο δε για κάποια μέτρα, σταματά. Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι απολύτως φυσικό, δεν συμβαίνει όμως πάντοτε και ιδιαίτερα τις πολύ θερμές ώρες και ημέρες. Ποτέ δε, δεν συμβαίνει ανάποδα, δηλαδή με κατεύθυνση προς Ν. Μάκρη, διότι η κλίση μηδενίζεται, ο δρόμος είναι ευθύς και με δεξιά στροφή, και ανηφορίζει αμέσως μετά από αυτήν. Το φυσικό δε αυτό φαινόμενο δεν μπορεί να αναπαραχθεί με κανένα αλλου είδους κινητό που δεν εμφανίζει κάποιον σχετικό όγκο και βάρος. Δηλαδή νερό-μπάλες-παιγνίδια τροχήλατα κλπ δεν αντιδρούν. Η όλη δραστηριότητα, όπως και η προηγούμενη, έχει μαγνητοσκοπηθεί.

Αυτά με λίγα λόγια ήταν τα αποτελέσματα των πειραμάτων μας και των μετρήσεών μας. Συνεπώς αν όντως συμβαίνει «κάτι» στο Βουνό, αυτό δέν ανήκει στην σφαίρα του ελεγχόμενου, ούτε μπορεί να καταγραφεί. Όμως με την παράθεση των αποτελεσμάτων αυτών, εξαλείψαμε όλες τις αίολες και αβάσιμες θεωρίες. Προτού κλείσουμε την σύντομη αυτή αναφορά μας, θα θέλαμε να αναφερθούμε και στο θέμα των «Μυστηρίων Κατασκευών» που βλέπει κανείς στον εξωτερικό χώρο της σπηλιάς. Δυστυχώς ή ευτυχώς δέν υπάρχει κανένα μυστήριο. Οι εν λόγω τσιμεντένιες κατασκευές ήταν τα πρώτα βήματα για την δημιουργία στρατιωτικής εγκατάστασης, η οποία για λόγους στην ουσία ανάπτυξης της τεχνολογίας «διόπτευσης» κ.λπ εγκαταλήφθηκε, Φυσικά η εξήγηση που δίνουμε είναι απλοική και δεν ενοχλεί σχέδια κ.λπ. προστασίας της χώρας, πλην όμως είναι αληθινή.

Αντώνης Παπαθανασίου
©Proteus Team 2001

Advertisements

2 thoughts on “Σπήλαιο Νταβέλη

  1. ilias zi

    piga prosfata sti spilia ke vrika 2 ipogies isodous i mia eine aristera opos mpenis ke piga pio kato giati theli skinia exoplismo ke i alli eine kato sto telos tis spilias exi ena skini pou iparxi mia tripa ke mia skala pou odigi se ena thalamo apo eki iparxi mia diodos pou tin exoune klisi . sigoura i spilia ixe poles diodous alla opos fenete to edafos eine mpazomeno ke katestrameno apo poles meries sigoura to kanane me mpouldoza giati exoune ftiaxi ke dromo gia na katevenoune ta mixanimata afou to kanane sigoura thelane na kripsoune kati , mono an erthi kapios ke kani anaskafes sigoura tha vri , iparxi ena allo eklisaki thameno ke mpazomeno ke apo kato to exoune tsimentosi ftiaxnontas tixo apo tsimento apano sto tixo iparxoune kapies basis tetragones apo sidero ke eapano kolimena sidera san keres ke dipla apo kathe vasi iparxi solinas pou pernage kalodio sigoura ixane stisi kapia mixanimata ke kanane piramata me ilektromagnitiki aktinovolia , mpori tora na min exi arketi aktinovolia ala otan i spilia sto parelthon itane anepafi isos na douleve ke isos doulevi kato apo sigekrimenes sinthikes , apo ti stigmi pou ti xalasane ke an krinis apo ala spilea to patoma den eprepe na exi xoma eprepe na vlepis ton vraxo sigoura thelane na kripsoune kati , krima pou katastrafike , ego tha xanapao eime ilektronikos ke mpori na fero kapio meson na anixo kapia diodo an den exi poli paxos to tsimento giati ta exoune tsimentari ke exoune vali ke xoma , krima

  2. ilias zi

    exo ke kati allo na prostheso sto vouno palia ipirxane radar ke pios lei oti logo ton radar ke tis poli fortismenis atmosferas ke ton piramaton pou kanane oi amerikanoi ti ilektromagnitiki simperifora ipirxe ? kapia paragmata gia ta piramata pou kanane xero prospathousane ne perasoune simata radar meso edafous giati lene oti apo eki pernai kapio ilektromagnitiko kanali san potami pou ftani mexri tis aystralia ke tin ameriki , kapies grames ilektromagnitikou plegmatos tis gis, tora afou to vouno den eine fortizmeno sigoura den tha vris ke perierga pragmata pou exoune sxesi me ilektromagnitismo , tote itane fortismeno, ayti pou kanane ta piramata ( amerikanoi ) xeroune . kala ekane o filos mas o kala ekane o filos petros ke ekane ayta ta piramata , tis keres tis ides file petro kato apo to palio eklisiaki ston tsimentenio tixo ,an den sou gemizoune to mati gia keres alla ama prosexis exoune ke mia solina i kathe mia pou pernage kalodio apo mesa , kapios pou to vlepi nomizis oti ine sidera gia to tsimento alla ta sidera den ta ftiaxnoune etsi , ara ti prospathousane na kanoune kanena pirama tis filadelfias sintonizontas & borvadizontas to vouno se kapies sixnotites?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s